COVID RICHTLIJNEN VOOR LIGA A WEDSTRIJDEN

Covid richtlijnen voor Liga A wedstrijden in de Edugo Arena

Dit seizoen gaan we terug voor een volle Edugo Arena waar supporters kunnen genieten van topvolleybal op het hoogste niveau.
Om zonder zorgen te kunnen genieten werken we dit seizoen uitsluitend met het Covid Safe Ticket. Dit is op vandaag de veiligste manier om een volleybalwedstrijd te organiseren.
Bij gebruik hiervan vallen de regels rond het dragen van een mondmasker (deels) weg, gelden er geen afstandsbepalingen en kan iedereen plaatsnemen op hun gereserveerd zitje.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is je Covid certificaat. Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  1. Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.
  2. Met een testcertificaat kan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Dit kan via een PCR-test (geldig vanaf het moment van afname tot 2 dagen erna) of een antigeentest/sneltest (geldig vanaf het moment van afname tot 1 dag erna)
  3. Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je de CovidSafeBE-app. Je kan het ook downloaden via 1 van de volgende sites of een papieren certificaat aanvragen. De informatie is te vinden via https://covidsafe.be/#what.

Voor wie?

Elke bezoeker vanaf 12 jaar is verplicht om zijn/haar Covid Safe Ticket te tonen bij de ingang. Hier zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Controle

Elke bezoeker zal aan de ingang zijn/haar Covid Safe Ticket moeten tonen samen met het toegangsticket. Indien er geen geldig Covid Safe Ticket kan worden getoond, krijg je als supporter geen toegang tot de wedstrijd.